PERBEZAAN ANTARA PINJAMAN MEMINTA WANG PENDAHULUAN DENGAN SYARIKAT (PPW)

Baru sebentar tadi saya menerima aduan daripada seorang mangsa penipu pinjaman peribadi bank yang mengadu telah ditipu sebanyak RM3,000 oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Pihak terbabit telah konon-kononnya menguruskan permohonan pinjaman peribadi  untuk prospek, dan telah lulus. Walau bagaimanapun, oleh kerana kelayakan prospek tidak cukup kuat, scammer atau penipu terbabit meminta wang deposit sebanyak RM3,000 iaitu bayaran ansuran 2 bulan (kononnya) sebelum pinjaman tersebut dimasukkan ke dalam akaun prospek.

Mangsa yang terdesak nak gunakan duit terus masukkan RM3,000 ke akaun penipu terbabit. Hasilnya wang tersebut lesap dan penipu terbabit terus mendiamkan diri.

Saya nak share sedikit perkongsian mengenai Pinjaman yang meminta pendahuluan berbanding Syarikat berdaftar yang tidak meminta sebarang wang pendahuluan.

Kes seperti yang saya sebutkan di atas bukanlah kes penipuan baru. Malah kes-kes seperti ini telah lama berleluasa di negara kita. Pihak yang tidak bertanggungjawab ini mengambil kesempatan di atas individu yang terdesak nak pakai wang. Siapa sahaja apabila dah terdesak sudah pasti mudah percaya, terutama jika pihak yang tidak bertanggungjawab tersebut menabur janji-janji manis untuk mempengaruhi mangsa mereka.

Secara peribadi, sudah pastilah saya amat marah apabila mendengar tentang perkara ini. Bukan sahaja pihak yang tidak bertanggungjawab ini menipu wang ringgit mangsa, malah pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab ini memberi kesan negatif kepada agensi yang benar-benar menguruskan permohonan pinjaman peribadi bank.

Oleh itu, di sini saya berikan cara untuk mengenali penipu pinjaman peribadi bank, koperasi atau kredit komuniti/pemberi pinjaman wang berlesen (PPW).

Pernah tak korang buat pinjaman dimana-mana tetapi diminta untuk membayar duit pendahuluan terdahulu untuk proses pinjaman korang? Jangan terpedaya  sebab pinjaman yang berdaftar KPKT yang mempunyai lesen mereka tidak mengenakan sebarang caj fees apa-apa sebelum loan korang lulus. Macam mana korang rasa korang dah kene tipu ? sekiranya korang ada apply di mana-mana company selepas tu mereke meminta untuk bayar duit pendahuluan mereka mengarahkan anda supaya memasukan jumlah wang yang mereka mahukan untuk tujuan proses loan anda ,itu bermakna korang sedang ditipu.

Manakalah Berbanding pulak dengan satu Syarikat yang terletak di Damansara.

Pinjaman Berlesen Fantastic greetings sdn bhd,Adalah sebuah syarikat yang berdaftar KPKT Syarikat ini menawarkan pinjaman bagi sesiapa yang menghadapi masalah pinjaman bank, atau sebagainya sekiranya ada yang nak setelkan hutang disyarikat lain juga layak memohon.

UNTUK SYARAT SYARAT KELAYAKAN SEKIRANYA ANDA INGIN MEMBUAT PINJAMAN DI SYARIKAT (PPW)

Gaji haruslah AUTODEBIT dan warganegara Malaysia sahaja.

Berkerja tetap dan mempunyai Dokumen lengkap seperti

  • Slip Gaji 3 bulan
  • Bank Statement 3 bulan
  • Ic Copy
  • Bil api/air

Untuk peniaga jika ingin memohon haruslah mempunyai

  • SSM
  • INCOME TAX 2 tahun
  • 3 Bulan bank statement company dan personal
  • Ic copy
  • bil api kedai & bil api rumah

Carilah syarikat yang berdaftar kpkt dan selamat. Jadilah Peminjam yang bijak ,pinjaman wang yang berdaftar tidak akan membebankan anda sama sekali (PPW) bukan Ah Long tapi Hanya nak tolong.

Hubungi Konsultant Kewangan anda yang dijamin selamat untuk mendapatkan semakan percuma ,atau terus layari laman web mereka di Pinjamaninfinity.com

  • Pinjaman Tiada Upfront payment ,
  • CTOS blacklist layak memohon,

Pelangan juga  boleh walkin ke Office yang terletak di Damansara.
Syarikat ini juga cover sekitar Kuala lumpur dan Selangor.

WhatsApp chat