TIPS PINJAMAN BAGI SEKTOR PENIAGAAN KECIL-KECILAN MAHUPUN PENIAGAAN BESAR

Hai korang ,tajuk utama kali nie saya nak kongsikan 5 tips mengenai SENANG LULUS PINJAMAN UNTUK PENIAGA di FANTASTIC GREETINGS SDN BHD .

1) ADA SSM

Yang pertama , adalah korang kene pastikan anda sudah pun mendaftar di SSM jadikan bisnes korang bisnes yang SAH.

bila nak mohon pembiyaan pinjaman di di Fantastic greetings sdn bhd memang kami akan lihat umur akaun bisnes korang lagi cepat korang mendaftar niaga jadikan bisnes sebagai peniagaan yang SAH, ini lebih bantu korang untuk memohon pinjaman dgn mana bank atau pinjaman berlesen, so kebanyakan pihak sana akan melihat umur bisnes kita berapa lama.biasalah peniagaan yang matang dalam 2tahun keatas, cadangan saya bagi yang hari ini yang da ada bisnes

jangan lupa untuk mendaftar peniagaan di SSM wokey …

2) ADA BUSINESS ACCOUNT BANK

Untuk memudahkan lagi pinjaman korang disyarikat kami Pastikan korang ada bukak account semasa ataupun current account atas nama bisnes yang telah korang daftarkan tadi okay. So bila daftarkan tu pastikan account korang dah bukak tadi tu asingkan antara account peribadi dan juga pembelanjaan syarikat,sebab apa taw biasanya kami yang nak member pinjaman kepada si peniaga ni,kami lebih suka lihat pada duit yang masuk ke account bisnes berbanding account peribadi.

3) AMBIL GAJI DENGAN SYARIKAT

Ambil gaji di syarikat walaupun itu syarikat korang sendiri dan buat caruman KWSP.

”Jangan Rompak wang syarikat”

Sebab kebanyakan yang saya tengok peniaga-peniaga diluar sana,sepanjang saya jadi Counsultan kewangan ni,

biasanya peniaga-peniaga kita lagi-lagi melayu hehe…Apa yang saya selalu nampak adalah dorang buat perniagaan tapi tanpa ada pendaftaran,tak ambik gaji dorang just belanjakan apa saja income yang dorang ada untuk kegunaan peribadi,jadi diakhirnya nak mohon pembiyaan dengan mana-mana pinjaman tak dapat tunjuk satu keyakinan bagi membuatkan bisnes dorang nie strong. Jadi cadangan saya untuk tips yang ketiga ni,what ever korang buat keuntungan dgn syarikat pastikan ambil gaji dengan syarikat dan bayar caruman KWSP okay reminder yang ni. Ini adalah supporting dokumen kuat untuk korang mohon pinjaman bila kita ada CARUMAN KWSP okay !

4) Tips yang keempat ini tips yang sangat-sangat penting

adalah korang declare pendapatan syarikat  korang dgn membayar INCOME TAX  ini juga salah satu Dokumen penting yang biasanya kami akan mintak penyata income tax korang. Jadi disini saya nak cakap lebih korang bayar income tax lebih cepat dan adalah lebih tinggi jumlah pemohonan korang.jadi tak perlu lari dari membayar income tax bayar jerr sebab bila korang bayar income tax ini akan adalah bukti kepada pihak kami yang bisnes korang kukuh.

5) JAGA PROFILE SYARIKAT DARI BLACKLIST CTOS/CCRIS

sekiranya Profile syarikat cantik,tapi owner atau pun pemohon yang nak apply tadi ada ctos/ccris ianya akan menyukarkan pinjaman tadi..jadi dikeseluruhannya jaga dan pastikan 5tips ni ada okay..

sebarang pertanyaan dan untuk keterangan lanjut bole Layari laman web di :

 pinjamaninfinity.com

UNTUK SYARAT SYARAT KELAYAKAN SEKIRANYA ANDA INGIN MEMBUAT PINJAMAN DI SYARIKAT (PPW)

FANTASTIC GREETINGS SDN BHD.

SYARIKAT INI MENAWARKAN PELBAGAI PINJAMAN SEPERTI :

  • -PINJAMAN PERSONAL
  • -PINJAMAN BANK
  • -PINJAMAN KOPERASI
  • -PINJAMAN BUSINESS

 

Gaji haruslah AUTODEBIT ,Warganegara Malaysia Sahaja.

Berkerja tetap dan mempunyai Dokumen lengkap seperti

  • -Slip Gaji 3 bulan
  • -Bank Statement 3 bulan
  • -Ic Copy
  • -Bil api/air

Untuk peniaga jika ingin memohon haruslah mempunyai

  • -SSM
  • -INCOME TAX 2 tahun
  • – 3 Bulan bank statement company dan personal
  • -Ic copy
  • -bil api kedai & bil api rumah

 

JADILAH PEMINJAM YANG BIJAK .

Hubungi Consultant kewangan anda yang dijamin Selamat untuk mendapatkan Semakan percuma di FANTASTIC GREETINGS SDN BHD

Office: 03-77332198
Whatsapp: 011-36492249

 

Pinjaman Tiada Upfront payment ,CTOS blacklist layak memohon,

pelangan juga  boleh walkin ke Office yang terletak di Damansara.

 

Waktu Pejabat :
Isnin-Jumaat : 9.30AM – 6:00PM
Sabtu : (Halfday) 9.30AM – 2.00PM
Ahad : Tutup
Syarikat ini hanya Cover sekitar Kuala Lumpur dan Selangor sahaja.

WhatsApp chat